Baza de Tratament Sf. Pantelimon a Mânăstirii Sfânta Maria

Data fiind necesitatea organizarii acivitatii principalelor centre sociale, pastorale, culturale si misionare ale Patriarhiei Romane, incepand cu 1 februarie 2008, din initiativa si cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, fosta Casa de odihna a clerului de la Techirghiol a devenit Centrul Social Pastoral „Sf.Maria” Techirghiol. Acesta este organizat ca subunitate a Patriarhiei Romane, avand statut de stavropighie patriarhala.

Solicitarile numeroase din ultimii ani au determinat extinderea spatiilor de cazare, ajungandu-se la un numar de 135 locuri, respectiv 70 camere duble si simple, dotate cu grup sanitar propriu, frigider si TV.

Baza de tratament „Sf.Pantelimon” din cadrul Centrului Social-Pastoral „Sf.Maria”, a fost deschisa in anul 2000, fiind dotata si modernizata intre anii 2007 – 2009 cu aparatura medicala de ultima generatie si deservita de personal medical calificat. Principalele elemente folosite in tratarea pacientilor sunt apa sarata si namolul terapeutic extrase din lacul Techirghiol.

Se realizeaza tratament profilactic, curativ si recuperator, precum si educatie medicala in urmatoarele specialitati: reumatologie, neurologie, tulburari circulatorii (varice) si afectiuni ale aparatului respirator. In functie de recomandarea medicului specialist se pot administra urmatoarele proceduri: electroterapie, magnetoterapie, kinetoterapie, bai sarate si de namol, bai galvanice, bai de plante si masaj.

Ca importanta, pentru orasul Techirghiol, statiune balneoclimaterica, Centrul Social-Pastoral „Sf.Maria”, reprezinta unul dintre obiectivele principale de atractie: din punct de vedere turistic prin arhitectura, din punct de vedere medical prin tratament iar din punct de vedere spiritual prin slujbele si rugaciunile oficiate aici, avandu-l ca rugător din cer pe Părintele Arhim. Arsenie Papacioc, fost duhovnic al mănăstirii.

Pentru prograri si rezervari va rugam sa ne contactati folosind una din metodele prezentate in sectiunea “Oferta tarife cazare in sezonul estival” a website-ului http://www.sfanta-maria.ro

Pentru cei care doresc sa faca plaja si baie la Marea-Neagra, este bine de stiut ca exista curse regulate din (cel mult) jumatate in jumatate de ora, spre urmatoarele statiuni situate pe malul Marii-Negre:

 

Constanta, la o distanta de 14km, adica 15 min. cu masina.

Eforie-Nord, la o distanta de 2km, adica 2 min. cu masina;

Eforie-Sud, la o distanta de 6km, adica 6 min. cu masina;

Costinesti, la o distanta de 18km, adica 18 min. cu masina.

 

INFO: http://www.sfanta-maria.ro

Date contact:
Str. Ovidiu Nr.5
906100 Techirghiol, Constanta
ROMANIA
Telefon: +04-0241 735 449 

INFO: http://www.sfanta-maria.ro

Baza de Tratament Sf Pantelimon


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!