Obiective turistice

Obiective turistice

Lacul Techirgiol

Lacul Techirghiol, cel mai întins lac salin din România, cu lungimea de 7.500 m, adâncimea de maximum 9 metri și salinitatea de peste 90 g/l este cunoscut pentru calitățile apei sărate (mineralizate) și a nămolului sapropelic, folosit în tratarea diferitelor maladii. Fauna nevertebratelor ce populează lacul Techirghiol este dominată de crustaceul Artemia salină, care împreună cu alga Cladophora cristalină furnizează materia primă pentru producerea nămolului sapropelic cu componenți minerali activi care îi dau o valoare terapeutică deosebită. Mai multe detalii…

Mânăstirea Sfânta Maria.

În anul 1928, primul patriarh al României – Miron Cristea – cumpără în staţiunea balneară Techirghiol o vilă modestă cu 16 camere, înfiinţând un sanatoriu preoţesc pentru clerul din întreaga ţară. Mai târziu, patriarhul Justinian, confruntându-se cu politica partidului comunist din primii ani ai epocii lui Gheorghiu-Dej – când, deşi nu se începuse încă campania de dărâmare a bisericilor, se încerca totuşi prin toate mijloacele confiscarea clădirilor care aparţineau Bisericii – a încercat să salveze printre altele şi Sanatoriul Preoţesc de la Techirghiol care era râvnit foarte tare de puterea comunuistă. Astfel, în anul 1951 aduce aici de la stana regala de la Sinaia, o bisericuţă de lemn, înfiinţând un schit de maici şi făcând din sanatoriu o anexă a schitului.  Mai multe detalii…

Biserica Nemțească.

O atractie turistica a Techirghiolului este Biserica Nemteasca. Părintele Pieger, indrumatorul comunitatii germane formata din nemtii dobrogeni, a contribuit la ridicarea bisericii, finalizată în anul 1934.

Mai multe detalii…

Biserica Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul

Peste biserica Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Techirghiol au trecut mai mult 100 de ani, de la punerea pietrei de temelie a sfântului lăcaş. Mai multe detalii…

Puţini ştiu că marele scriitor, istoric şi filozof român Mircea Eliade a iubit foarte mult Dobrogea.

Şi-a petrecut aici ani buni ai copilăriei, mai întâi la Cernavodă, unde tatăl său, ofiţer de infanterie, fusese detaşat, apoi la Techirghiol… S-a îndrăgostit iremediabil de lacul sărat şi misterios, de orăşelul cu iz oriental şi de împrejurimile pitoreşti.

Timp de cinci ani, între 1912 şi 1917 şi-a petrecut toate verile la Techirghiol, acolo unde tatăl său a construit şi o casă, Vila Cornelia (n.r. şi nu Claudia cum s-a spus adesea), botezată astfel după sora viitorului mare scriitor.

Mai multe detalii…


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!