Secția pentru copii a Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol

Secția pentru copii a sanatoriului pare acum o casă a poveștilor. Înnoită, modernizată, ambientată, nimic nu mai seamănă cu locul în care copii suferinzi veneau uneori și de mai multe ori în an să-și trateze bolile. Dacă curtea interioară devenită un plăcut loc de joacă a fost prima inițiativă, rând pe rând, unele lucruri vechi au fost schimbate, pe măsura puterilor financiare ale instituției. Oricum, modernizarea secției de kinetoterapie pentru copiii cu handicap psihomotoriu din cadrul Sanatoriului Balnear Techirghiol era o necesitate stringentă.

Beneficiarii Secției pentru copii a Sanatoriului Balnear Techirghiol sunt copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, care prezintă dizabilități psihomotorii. În prezent, capacitatea sanatoriului este de 90-100 de copii pe serii de câte 30 de zile. Anual, aproximativ 1400 de copii sunt beneficiarii tratamentelor de recuperare oferite de Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Astfel, a fost achiziționat BTS NIRVANA pentru recuperarea bolnavilor cu afecțiuni neuromotorii care constă în stimularea multisenzorială prin “imersia” în realitate virtuală. Acesta este un sistem terapeutic unic și inovativ ce se adresează atât copiilor cât și adulților. Recuperarea, utilizând stimuli audio-vizuali, implică participarea cognitivă și perceptivă a pacientului și este foarte motivațională.

Împreună cu acest sistem complex ultramodern au mai fost achiziționate aparate kinetoterapie: mese masaj terapeutic, verticalizatoare, scaune poziționare, biciclete: ergometrică, eliptică, de recuperare, orizontala, aparat de vâslit, benzi de alergat, stepper, ministepper, placă balans rotundă, roată de umăr fixă, mobile, bare paralele, spaliere, seturi gantere, mingi medicinale, covorașe individuale PVC, benzi elastice, discuri balans etc.

Prin implementarea proiectului inițiat de Rotary Club Cetatea Tomis Constanța se estimează o creștere cu 15-20% a numărului de beneficiari și extinderea serviciilor către pacienți externi.

 

INFO : Sursa: http://www.sbtghiol.ro

Adresa
Str. Ovidiu Nr.5
906100 Techirghiol, Constanta
ROMANIA
+04-0241 735 449


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!