Grădina Botanică

Grădina Botanică Techirghiol

Turiștii care aleg ca destinație de vacanță orașul Techirghiol vor avea ocazia să viziteze singura grădină botanică de pe litoralul românesc. Asta pentru că începând de joi, 6 iulie 2017, s-a redeschis obiectivul pentru toți vizitatorii. Vizitatorii pot admira parcul dendrologic în fiecare săptămână, de miercuri până duminică, între orele 13.00 și 21.00. Biletul de intrare costă 10 lei pentru adulți, iar pensionarii, copiii și grupurile organizate beneficiază de reducere cu 50%. Copiii și persoanele cu handicap pot intra gratuit.

 

 

Obiectivul Gradina Botanica Techirghiol este parte integrantă a proiectului ‘Arta grădinăritului transfrontalier la Marea Neagră’, realizat în colaborare cu Grădina Botanică din Balcic și având ca parteneri Universitatea ‘Ovidius’ din Constanța, Centrul Cultural ‘Palatul Regal din Balcic’, Universitatea ‘Sofia’ și Primăria Balcic.

Finanțarea proiectului, în valoare de 1.288.217 de euro, a fost asigurată din fonduri europene, prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România — Bulgaria 2007-2013. Pe întreaga suprafață au fost sădite, pe terase, peste 20.000 de plante, arbori și arbuști, din cadrul a 100 de specii botanice, a fost amenajată o cascadă cu lac artificial, alei, pergole, chioșcuri și foișoare și a fost construit un pavilion administrativ cu săli pentru conferințe sau activități culturale, precum și o seră pentru plantele exotice și colecția de cactuși.

În zona parcului dendrologic a fost amenajat și o tablă pentru un joc de maxi șah și au fost amplasate două replici ale unor statui reprezentând-o pe Regina Maria și pe Regele Mihai I.

Primarul orasului Techirghiol, domnul Iulian Soceanu a declarat ca :

„Grădina Botanică Techirghiol este proiectată și construită având ca model de referință pe cea de la Balcic și ocupă o suprafață de aproape 56.000 de metri pătrați, iar noi ne dorim să includem acest obiectiv cultural în tururile de agrement ale agențiilor turistice, pe litoralul românesc”.

Going out? Try here > https://www.statiuneatechirghiol.ro/going-out/

Informatii suplimentare: http://www.cross-border-gardening.ro/rom/


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!