Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Mănăstirea „Sfânta Maria”-Techirghiol, o istorie de rugăciune și credință.

La 18 octombrie 2000, într-un moment de mare însemnătate pentru credința ortodoxă, s-a pus piatra de temelie a noii biserici a Mănăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol, care are statutul de stavropighie patriarhală. Această ceremonie solemnă a fost condusă de vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist Arăpașu, sub stăreția stavroforei Semfora Gafton.

Cu această piatră de temelie, s-a pus baza pentru o construcție sacrală care urma să devină un loc de adunare și rugăciune pentru credincioși. Lucrările de zidire au început în anul 2003 și au durat până în 2009, sub atenta supraveghere și îndrumare a ierarhilor și a comunității monahale.

În data de 21 noiembrie 2009, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a condus ceremonia de sfințire a paraclisului de la demisolul bisericii, care a fost pus sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon și a Sfântului Proroc Moise. Acest moment solemn a marcat consacrarea și sfințirea acestui loc sacru, în care rugăciunile credincioșilor aveau să se înalțe către Dumnezeu.

Pentru a înfrumuseța acest loc de adorare, lucrările de pictură în stil bizantin au fost realizate în perioada 2013-2016. Echipa de artiști condusă de pictorul Adrian Botea a adus la viață frescele ce împodobesc biserica mare a Mănăstirii „Sfânta Maria”. Aceste opere de artă nu numai că înfrumusețează biserica, dar transmit și învățăturile religioase și poveștile biblice într-un mod vizual impresionant.

Biserica Mănăstirii „Sfânta Maria” din Techirghiol are ca hram principal „Adormirea Maicii Domnului”, iar ca patroni spirituali, Sfinții Cuvioși Teoctist și Daniil Sihastrul, ocrotitorii celor doi patriarhi care au contribuit la ctitorirea și dezvoltarea acestei mănăstiri binecuvântate.

Într-o lume în continuă schimbare, Mănăstirea „Sfânta Maria” rămâne un loc de liniște și adorare, unde credința și spiritualitatea continuă să fie cele mai importante valori. Această mănăstire reprezintă un loc în care istoria și credința se întâlnesc, iar rugăciunea continuă să fie un pilon esențial al vieții credincioșilor.

Sursa foto: Echipa Statiunea Balneara Techirghiol


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!