Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

În cadrul celei de-a doua zile a „Festivalului Chifteluțelor și al Pastramei” – „Bucuriile Toamnei”, localnicii și vizitatorii au avut ocazia de a se bucura de tradițiile bogate ale tătarilor din Techirghiol. Ansamblul „Techir” al Casei de Cultură „Constantin Tănase” din Techirghiol a oferit o prezentare impresionantă în Piața Centrală, aducând în prim-plan dansurile tradiționale tătărești care au captivat atenția publicului prezent la eveniment.

Techirghiol, o așezare pitorească situată pe malul lacului cu același nume din județul Constanța, este locul în care tradițiile tătare au prosperat de-a lungul generațiilor. „Festivalul Chifteluțelor și al Pastramei” a fost o ocazie minunată de a evidenția și sărbători aceste tradiții.

Ansamblul „Techir” a prezentat cu mândrie moștenirea culturală a comunității tătărești din Techirghiol printr-o serie de dansuri tradiționale care au păstrat autenticitatea și farmecul acestor obiceiuri. Dansurile tătărești sunt caracterizate de mișcări gratioase, costume colorate și muzică tradițională captivantă.

Evenimentul a atras atenția nu doar a localnicilor, ci și a vizitatorilor, care au avut ocazia de a se familiariza cu aceste frumoase tradiții. Prezența ansamblului „Techir” a transmis un puternic sentiment de unitate culturală și a încurajat înțelegerea și aprecierea culturii tătare din zonă.

„Chifteluțele și pastrama” au fost combinate cu grația dansurilor tătărești pentru a crea o experiență culinară și culturală de neuitat pentru toți participanții. Evenimentul a reprezentat o oportunitate de a celebra diversitatea culturală și de a împărtăși tradițiile unice ale comunității tătărești din Techirghiol cu întreaga lume.

„Festivalul Chifteluțelor și al Pastramei” rămâne un eveniment remarcabil care aduce în prim-plan nu doar deliciile culinare, ci și bogăția culturală a acestei comunități unice. Tradițiile tătare au adus un element de farmec și autenticitate acestui festival, făcându-l unul dintre cele mai așteptate evenimente din calendarul local.

Astfel, tradițiile tătare din Techirghiol continuă să prospere și să ofere o perspectivă prețioasă asupra istoriei și culturii acestei comunități, aducând în același timp o notă specială de autenticitate și diversitate.

Sursa foto: Primaria Techirghiol


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!