Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

?? La mulți ani, România!
?? La mulți ani, techirghioleni!
?? La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!

Împreună, pentru #România!

Astăzi sărbătorim ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, amintindu-ne de valorile și idealurile pentru care au militat înaintașii noștri la 1918: dorința de libertate, de unitate, de a aduna românii sub un singur steag.

Visul unității noastre naționale a fost realizat, în urmă cu 103 de ani, prin jertfa pe front a soldaților, prin elanul național al populației și prin acțiunea unor oameni politici extraordinari. Acești oameni înțelepți, demni și curajoși au făcut, împreună cu Armata și cu voluntarii, România de peste 100 de ani, România de astăzi. Ei au construit unitatea și suveranitatea națională.

Este datoria noastră să le urmăm exemplul și să ne gândim la generațiile viitoare care sa ducă mai departe valorile neamului românesc. România trebuie să aibă un ideal, idealul unei țări suverane și prospere, respectate în lume.

În toate marile lupte purtate de armata noastră, de-a lungul timpului, în Războiul de Independenţă, în cele două conflagraţii mondiale, dar şi în vremurile noastre, în misiunile desfăşurate în teatrele de operaţii, în Afganistan, Irak sau Balcanii de Vest, ostaşii români şi-au făcut cu prisosinţă datoria. Se cuvine ca în această zi să ne aducem aminte de toţi cei care au căzut pe câmpurile de bătălie şi au apărat interesele noastre şi poporul român.

În această zi, trebuie să fim cu gândul la lucrurile care contează în viaţa noastră, lucrurile care ne unesc şi nu la cele care ne dezbină. Drapelul tricolor din faţa caselor noastre este un semn de normalitate care ne face să fim mândri că suntem români.

Stimaţi locuitori ai oraşului Techirghiol.

Sărbătorim astăzi împreună Ziua Naţională, aici acasă la noi, în oraşul nostru. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat şi înţelegerea de care aţi dat dovadă în aceşti ani de când ocup funcţia de primar.

Eforturile pe care împreună, Primăria, Consiliul Local si dumneavoastră, le-am depus în aceşti ani încep acum să îşi arate roadele prin proiectele care s-au implementat sau care sunt în plină desfăşurare în oraşul nostru. Şi nu ne oprim aici, pentru că sunt încă multe de făcut pentru oraşul Techirghiol, pentru dumneavoastră locuitorii.

Uniţi vom reuşi să menţinem staţiunea Techirghiol, oraşul nostru, acolo unde îi este locul, pe prima poziţie în topul staţiunilor balneare.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! La mulţi ani locuitori ai oraşului Techirghiol!

Discursul primarului Techirghiolului, Iulian Constantin Soceanu, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României

VIDEO: https://fb.watch/ajDv6vUULP/


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!