Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Zestrea culturala a românilor este extrem de bogată. În zilele noastre, sistemul educaţional nu include folclorul ca obiect de studiu iar tineretul tinde să ignore această valoare culturală. Pe termen lung efectele sunt ireparabile pentru perpetuarea specificului şi sentimentului naţional.

Tradițiile merg mai departe, prin oamenii care le promovează și le păstrează.

Orasul Techirghiol este un oras multietnic in care traditiile continua sa se pastreze. Ansamblul ”Tekir” din orașul Techirghiol, care functioneaza in cadrul Casei de Cultura ”Constantin Tănase”, a fost înființat în data de 20 decembrie 2013, fiind succesorul Ansamblului ”Pescărușul”, pastreaza inca vii traditiile dansului romanesc, tataresc, turcesc si armanesc.

Cei care doresc sa duca mai departe aceste traditii isi pot inscrie copiii, baieti si fete, cu vârste cuprinse între 9-13 ani, pentru cursurile de dans folcloric românesc, tătăresc, turcesc si armânesc. Înscrierile se vor face la numărul de telefon 0765343770.

Coordonatorul si formatorul de dansuri este doamna Musa Birsen, care in toti acesti ani a participat la numeroase festivaluri nationale si internationale, precum Cerbul de Aur din Brașov, unde a obtinut premiul 2, Festivalul Folcloric din judetul Tulcea, Festivalul Tineretului din Târgu Neamț, Festivalul National din Sibiu și internationale prin numeroase participari in cadrul festivalurilor de la Bursa, Kanacale, Anisia, Tekirdag (Actuală Suleyman Pasa), Edirne, Antalia și Istanbul din Turcia, Festivalul din Skopje din Macedonia, Festivalul din Montevago din Italia și Festivalul din Cipru.

Articol preluat de pe Primaria Techirghiol


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!