Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Băile Reci Techirghiol s-au deschis pentru public cu ocazia evenimentului “Lacul Techirghiol-doctorul nostru“

Complexul Băile Reci din Techirghiol a fost redeschis pentru sezonul 2018 și, cu această ocazie, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a organizat, pe 26 și 27 aprilie, evenimentul științific cu temă „Sănătatea din perspectivă terapiilor naturiste. Lacul Techirghiol-doctorul nostru“.

Au fost prezenți la eveniment Primarul Orasului  Techirghiol, Iulian Soceanu, manegerul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, Elena Roxana Almășan, conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, medici, specialiști în terapii naturiste, biologi dar și militanți pentru promovarea patrimoniului natural național.

Prima conferința a fost susținută de către dr. Cristian Lascu, un constant apărător al conservării și promovării patrimoniului natural al României, reputat speolog și redactor șef al cunoscutei publicații „National Geographic Romania”.

  Iulian Constantin Soceanu, Primar al Stațiunii Balneare Techirghiol: “Astazi am participat la masa rotundă cu tema ‘Lacul Techirghiol – doctorul nostru’, organizată de Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol. A fost un bun prilej, având în vedere prezența mai multor reprezentanți ai Ministerului Sănătății, să aduc din nou în discuție problemă exploatării nămolului sapropelic din Lacul Techirghiol. Am profitat de această ocazie și am înmânat reprezentanților Ministerului Sănătății o scrisoare deschisă în care am exprimat din nou punctul de vedere în ceea ce privește partea de exploatare. Așa cum am spus în nenumărate rânduri, voi face tot ce pot pentru ca nămolul din Lacul Techirghiol să fie exploatat așa cum trebuie, astfel încât să putem beneficia de această resursă minerală cât mai mult posibil. De asemenea, am transmis cu această ocazie faptul că nu ne vom opune niciodată investițiilor în orașul nostru, și am dat câteva exemple de investiții pe partea balneo ce urmează a fi demarate. Sper că mesajul nostru să ajungă la doamna ministru Sorina Pintea și Guvernul României să se gândească foarte bine înainte de a acorda licență de exploatare societății private care a finalizat explorarea unui sector din lac. Am spus, o spun și o voi spune în continuare că este obligația mea ca primar să protejez cât se poate resursa minerală și Lacul Techirghiol pentru că orașul nostru să continue să se dezvolte.”

 În cadrul evenimentului au fost prezentate ultimele cercetări asupra peloidogenezei din Lacul Techirghiol, efectuate de specialiștii Institutului Național de Cercetări Marine Grigore Antipa din Constanța, ai Institutului MOL și ai Facultătii de Chimie, din Universitatea din Belgrad, Serbia, și Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie.

Despre experiența romanească de succes din balneologie și medicina fizică de recuperare a vorbit prof. univ. dr. Gelu Onose, cercetător științific gr. I în Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie.

Cu acest prilej a fost lansată o ediție anastatică a lucrării „Tekirghiol“, alături de alte două titluri: „Lacul Techirghiol“ de George Ulieru și „Techirghiolul“ de Emil Gheorghiu, și a fost prezentat numărul 10 al publicației “Techirghiol”.

A fost evocată personalitatea unuia dintre pionierii balneologiei românești, I.N. Dona, autorul unui studiu complex despre Lacul Techirghiol și efectele acestuia asupra sănătăti.

Conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, o personalitate marcantă a Dobrogei și autoarea, alături de Ștefan Lăpușan, a celei mai complete monografii despre Techirghiol, s-a ocupat, în mod direct, de organizarea acestui eveniment  „Sănătatea din perspectivă terapiilor naturiste. Lacul Techirghiol-doctorul nostru“,  dedicat Centenarului Marii Uniri și împlinirii a 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Țara-mamă.

Va reamintim că la sanatoriul din Techirghiol pacienții pot beneficia de sejururi curative ale căror tarife sunt cuprinse, pentru persoanele asigurate, între 60 lei și 310 lei pe zi.

Pachetul cuprinde nopți cazare, masă pensiune completă, tratament (minimum 2 consultații medicale la inițierea tratamentului și la final), aplicații balneare majore, proceduri de masaj, ședințe de kinetoterapie, aplicații de electroterapie, cu parcare și internet gratuit.

În Complexul Balnear Techirghiol, camerele Pavilioanelor A și B sunt recent renovate (cu baie proprie, aer condiționat, frigider, TV-LCD, cablu, internet wireless, mobilier nou) Va așteptăm cu drag!


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!