Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Gradina Botanica din Techirghiol a fost gazda evenimentului „Boemă și loisir! Patrimoniul balnear și de vilegiatură din zona litoralului Mării Negre”.

Un proiect cofinanțat de AFCN, în parteneriat cu Direcția Județeană a Arhivelor Naționale Constanța, Primăria orașului Techirghiol, Primăria orașului Sulina, Asociația Forumul Artelor Vizuale (Eforie Colorat), Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța.

Principalul scop al proiectului îl reprezintă conștientizarea valorii și evidențierea necesității conservării patrimoniului arhitectural antebelic și interbelic de vilegiatură-balneară, situat în aria stațiunilor de pe litoralul românesc al Mării Negre – Constanța, Eforie Nord, Eforie Sud, Mamaia, Mangalia, Sulina, Techirghiol.

In cadrul evenimentului de astazi, pe langa discutiile despre cladirile de patrimoniu care pot aduce plus valoare orasului Techirghiol prin punerea lor in cadrul unui tur turistic, a fost prezentata si o expozitie foto cu evoluţia celor mai importante monumente de arhitectură balneară și de vilegiatură din stațiunile litoralului românesc, construite înaintea celui de-al Doilea Război Mondial.

Expoziția și-a propus să reitereze relevanța patrimoniului balnear, exemple de bună practică în valorificarea acestuia, precum și problemele întimpinate în prezent.

Sursa: Primaria Techirghiol


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!