Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

În perioada 16-18 iunie, orașul Techirghiol a fost gazda celei de-a doua ediții a Festivalului Cireșelor.

Evenimentul, organizat de Primăria Techirghiol în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România-Sucursala Techirghiol, a marcat începutul seriei de festivaluri de vară.

Festivalul a debutat pe 16 iunie 2023, cu prezența viceprimarului Florin Zisu, subprefectului Şenol Ali și reprezentantelor UDTR, prof. Melek Osman, coordonator patrimoniu etno-cultural, și Seriha Menseit, responsabil de proiect. Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, dl. Emre Yurdakul, a fost prezent la eveniment și a felicitat organizatorii.

Timp de trei zile, pe faleza din Techirghiol, au răsunat ritmurile muzicii tradiționale turcești, iar ansamblurile folclorice „Şirincik”, „Şirinler” și „Fidanlar” ale UDTR au primit ropote de aplauze din partea spectatorilor.

Pe lângă cireșe, turiștii și locuitorii orașului Techirghiol au putut savura deliciile culinare românești și turcești oferite la festival.

Toți participanții la festival au primit diplome și coșulețe cu cireșe, iar diplomele de participare au fost înmânate de secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim, împreună cu coordonatoarea proiectului, doamna Seriha Menseit.

În premieră, în acest an, toți cei prezenți pe faleza din Techirghiol în ultima seară de festival au avut ocazia să deguste o baclavă specială cu cireșe, pregătită și oferită de doamna Seriha Menseit în numele UDTR.

Vă așteptăm și anul viitor, la cea de-a treia ediție a a Festivalului Cireșelor.

Vezi VIDEO DESCHIDEREA FESTIVALULUI by Primaria Techirghiol


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!