Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

„În contextul prevenirii cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus (COVID 19) în orașul Techirghiol, în calitate de Președinte al Comitetului local pentru Situații de Urgență, am convocat o întâlnire de urgență cu membrii comitetului prin care s-au dispus urmatoarele măsuri:
1. In acest moment sunt semnalate 4 cazuri de izolare la domiciliu.
2. Am solicitat reprezentanților societăților de transport în comun, să prezinte modul în care dezinfectează după fiecare cursă sau la un inteval de timp a mijloacelor de transport.
3. Vor fi dezinfectate toate stațiile de călători din orașul Techirghiol.
4. Am solicitat membrilor Centrului operativ pentru situații de urgență, constituită conform Dispoziției nr. 251/10.03.2020, să facă verificări la nivelul instituțiilor, societăților comerciale cu un număr mare de angajați, lăcașelor de cult privind igienizarea și dezinfectarea spațiilor, dotarea cu dozatoare pentru dezinfectarea mâinilor.
5. Urmare a Hotărârii nr. 6/09.03.2020 a Comitelului Național pentru Situații Speciale de Urgență prin care s-a dispus închiderea școlilor și a grădinițelor, vom face tot ce este necesar ca unitățile de invățământ să fie sterilizate corespunzător, în vederea reînceperii activității școlare.
6. În perioada 11.03.2020 – 22.03.2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului, activitatea Clubului Sportiv ”Sparta” Techirghiol va fi restricționată.
7. În perioada 11.03.2020 – 22.03.2020, va fi închis Clubul Pensionarilor.
8. Locurile de joacă de pe raza UAT Techirghiol vor fi inchise până la data de 22.03.2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului.
9. Vor fi luate măsuri privind identificarea persoanelor care au fost recent în vizită în regiunile afectate de coronavirus (COVID 19).
10. In cadrul Primăriei Techirghiol, programul cu publicul va fi restricționat, astfel, doar Camera 1 – Registratura și Casieria (acces prin exteriorul clădirii) vor funcționa in intervalul orar 08.00 – 16.00. Plata taxelor și a impozitelor locale se pot efectua prin serviciile on-line, prin intermediul platformei GHISEUL.RO, accesând site-ul: https://www.ghiseul.ro . De asemenea, cetățenii se pot adresa instituției, în scris, pe mail (tekir.primaria@gmail.com ; apl@primariatechirghiol.ro), sau la numărul de telefon 0241/735622 sau accesând site-ul www.primariatechirghiol.ro .

Această serie de măsuri sunt cu caracter provizoriu, în contextul protejării și prevenirii cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus ( COVID 19) la nivelul locuitorilor orașului Techirghiol.
De aceea, nu voi ezita să adoptăm și să implementăm toate măsurile ce se impun, insă doar cu o cooperare totală din partea dumneavoastră.
Fac un apel către toți cetățenii care au fost recent în vizită în regiunile afectate de coronavirus (COVID 19), să conștientizeze problema cu care ne confruntăm la nivel mondial, să fie raționali și să acționeze cu prevenție, fară să pună în pericol viața altor oameni.
Îndemn toți locuitorii orașului la responsabilitate, respect, calm și la credință.
Vă asigur de întreaga mea disponibilitate.”

Primar,
Iulian Constantin Soceanu


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!