Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Pe 14 iunie, cu începere de la ora 19.00, a avut loc deschiderea celei de-a treia ediții a Festivalului Cireșelor, cunoscut și sub numele de „Kiraz Festivali”. Evenimentul, organizat de Primăria Orașului Techirghiol în colaborare cu Uniunea Democrată Turcă din România, a adus împreună localnici și turiști dornici să celebreze roadele verii într-o atmosferă plină de culoare și veselie.

Pe parcursul celor trei zile de festival, organizatorii au pregătit o serie de surprize care au încântat participanții. Festivalul a fost o ocazie perfectă pentru a savura cireșele proaspete, dar și alte delicii tradiționale. Vizitatorii au avut ocazia să guste din fructele de sezon și să se bucure de preparatele locale pe faleza pitorească a Lacului Techirghiol.

În prima seară, deschiderea oficială a fost marcată de discursuri susținute de reprezentanții primăriei și ai Uniunii Democrate Turce, care au subliniat importanța acestui festival în promovarea culturii și tradițiilor locale. Atmosfera a fost animată de muzică live, dansuri tradiționale și activități interactive pentru toate vârstele.

Pe durata festivalului, faleza a fost transformată într-un adevărat târg al bunătăților, unde producătorii locali și-au expus produsele, de la cireșele dulci și zemoase, până la gemuri, sucuri naturale și prăjituri tradiționale. Vizitatorii au fost încântați de diversitatea și calitatea produselor oferite, transformând festivalul într-o experiență culinară de neuitat.

Așadar, cei care nu au ratat evenimentul s-au bucurat de o adevărată sărbătoare a cireșelor și au plecat acasă cu amintiri frumoase și gusturi autentice. Festivalul Cireșelor „Kiraz Festivali” a demonstrat încă o dată că Techirghiolul știe să-și pună în valoare bogățiile locale și să creeze un cadru perfect pentru socializare și voie bună.

Ediția a III-a a Festivalului Cireșelor a fost, ca întotdeauna, un adevărat succes, lăsându-i pe toți participanții cu dorința de a reveni și anul viitor pentru a trăi din nou această experiență minunată.

Foto: Primaria Techirghiol


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!