Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Gustul tradiției, al prieteniei și al bunei vecinătăți seculare, la Techirghiol, la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească.

Uniunea Democrată Turcă din România si Primaria Techirghiol au organizat sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 11:00, o „gustoasa” întrunire a pasionaţilor de preparate din bucătăria turcă: Festivalul de Artă Culinară Turcească.

Festivalul a inclus şi o competiţie culinară, cu premii oferite de organizatori. Au fost premiate cele mai gustoase mâncăruri turceşti şi bunătăţi orientale. S-au prezentat participante din Uniunea Democrată Turcă, filialele din Medgidia, Tulcea, Bucureşti, Brăila, Techirghiol, Babadag, Amzacea şi multe altele.

Au fost 3 secţiuni în competiţia culinară: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri, dar si un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti, la care a participat ansamblul folcloric Delikanhlar. Uniunea Democrată Turcă din România a mai organizat deja un eveniment interesant săptămâna trecută, tot la Techirghiol, Festivalul Sarayliei.

La ediţia din acest weekend oaspetii au fost imbiati cu şuberec, saraylie, cataif sau sutlac, o versiune turcească a budincii de orez, dar şi cu halva, şi zerde, o budincă din orez dulce. A existat şi Revani, o prăjitură dulce din griş şi îmbibata în sirop, si Kunefe, un alt preparat care a început să fie cunoscut pe plan local, o prăjitură cu brânză dulce care e bună de desert la mic dejun sau cină. Sa nu uităm de baklava, lokum şi Tavuk Gogsu.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!