Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

În perioada 14-16 iulie 2023, la Techirghiol s-a desfășurat cu mare succes cea de-a doua ediție a Festivalului Plăcintelor/Nefis Pideler. Evenimentul a avut loc pe faleza Lacului Techirghiol și a fost organizat de Uniunea Democrată Turcă din România, Sucursala Techirghiol, în parteneriat cu Primăria Orașului Techirghiol.

Timp de trei zile, participanții au avut oportunitatea de a se bucura de delicii culinare autentice, pregătite cu pricepere și pasiune de către reprezentanții comunității musulmane din Techirghiol și nu numai. Plăcintele, în special cele în stilul tradițional al musulmanilor turci, au fost atracția principală a festivalului.

Pe lângă gastronomie, evenimentul a fost un prilej de a promova diversitatea culturală și de a aduce împreună comunitatea din Techirghiol și din împrejurimi. Atmosfera plină de entuziasm și bucurie a fost susținută de spectacole muzicale, dansuri tradiționale și expoziții de artă și meșteșuguri locale.

Participanții și vizitatorii s-au bucurat de peisajul pitoresc al lacului și de binecunoscuta ospitalitate turcească. Festivalul Plăcintelor/Nefis Pideler a devenit un eveniment așteptat cu nerăbdare în calendarul local, atrăgând turiști din întreaga țară și oferind oportunitatea de a cunoaște mai bine cultura și tradițiile comunității musulmane din Techirghiol.

Cu promisiunea că și anul viitor vor avea parte de o asemenea experiență culinară și culturală deosebită, participanții au plecat acasă cu amintiri plăcute și inimile pline de căldură, dornici să se întoarcă pentru a celebra din nou arta rafinată a pregătirii plăcintelor și a crea noi momente memorabile împreună.

Vezi deschiderea festivalului: https://fb.watch/merfb_1yoS/

Vezi festivitatea de premiere: https://fb.watch/mercNcurCR/


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!