Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a organizat pe 26 și 27 aprilie evenimentul științific cu temă „Sănătatea din perspectivă terapiilor naturiste. Lacul Techirghiol-doctorul nostru“.

În cadrul acestui eveniment a fost prezentat un film unicat, o incursiune interesantă în adâncurile Lacului Techirghiol, acolo unde se formează nămolul de Techirghiol, o resursa minerală dar și de sănătate unică în lume. Filmarea a fost realizată de către scafandrul profesionist Pascale Roibu.

„La inițiativă doamnei Aurelia Lăpusan am executat săptămana această două scufundări în Lacul Techirghiol și am avut ocazia să surprind în premieră crustaceul Artemia salină impreună cu algă Cladophora cristalină – protagoniștii principali ai formării faimosului nămol de Techirghiol – ce trăiesc în simbioză pe fundul acestui lac. Am înțeles că este unicul loc din lume unde se întâlnesc cele două componente. Deși s-au luat numeroase probe din lacul Techirghiol, s-au luat de la suprafată, niciodată, din ce am înțeles, nu a intrat un scafandru să filmeze propriu-zis ce se află acolo. Am nimerit exact perioada de maximă manifestare a acestui crustaceu”, a declarat pentru Radio Constanța scafandrul profesionist Pascale Roibu.

Lansarea filmului a coincis cu redeschiderea Băilor Reci de la Techirghiol, programată cu o lună mai devreme decât în alți ani, atât datorită vremii, cât și solicitărilor numeroase din partea pacienților.

Incă de la începutul anului, sanatoriul functionează la capacitate maximă, toate cele 935 de locuri fiind în permanentă ocupate.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!