Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

În curtea Mănăstirii Sfânta Maria din Techirghiol te simți ca și cum ai fi intrat într-o lume biblică a apei. Când intri pe poarta dinspre lac, vei fi condus prin intermediul frumosului mozaic, creație a talentaților artiști Anca și Alexandru Costenco, prin istoria Vechiului și Noului Testament, de la momentul în care Duhul Sfânt „S-a purtat pe apă” până la Botezul Domnului și minunata vindecare de la lacul Vitezda.

Această idee a fost concepută de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, care a dorit ca mozaicul să reflecte bogăția de apă care înconjoară stațiunea, cum ar fi lacul Techirghiol și Marea Neagră, dar și semnificațiile teologice ale apei în lucrarea divină. În plus, datorită pantelor locului, zidurile rampelor de acces au avut nevoie de o împodobire potrivită, așa că s-a ajuns la această soluție unică, o adevărată opera de artă.

Vă invităm să descoperiți împreună cu noi această „grădină de mozaic”, creația soților Costenco, cărora, la sfințirea bisericii, în 2018, Patriarhul României le-a acordat Diploma Omagială cu Medalie, apreciindu-le lucrarea, ceea ce a fost o surpriză plăcută pentru artiști. Anca Costenco a obținut, de asemenea, autorizația de artist mozaicar pentru scena Botezului Domnului din ansamblul de la #Techirghiol.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!