Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Promițând o transformare în bine a modului în care călătorim către litoralul românesc, Guvernul a dat undă verde Alternativei Techirghiol. Această autostradă, ce urmează să fie construită conform celor mai înalte standarde tehnice și de siguranță, va reprezenta un pas major în modernizarea infrastructurii rutiere din zona de sud-est a țării.

Conform ziarulamprenta.ro, anunțul oficial a venit odată cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici necesari pentru acest proiect de către Guvernul României. Potrivit declarațiilor ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, suma totală a investiției, inclusiv TVA, se ridică la 5,74 miliarde de lei, bani asigurați prin intermediul Programului Transport (PT) 2021 – 2027.

„Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obținut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă și va asigura conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc”, a notat ministrul Grindeanu, exprimându-și entuziasmul pe pagina sa oficială de Facebook.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale acestei autostrăzi va fi capacitatea sa de a reduce semnificativ timpul de călătorie către unele dintre cele mai populare destinații de pe litoralul românesc. În plus, construcția Alternativei Techirghiol va deschide noi oportunități pentru dezvoltarea economică a regiunii, atrăgând investiții și facilitând accesul către turism și comerț.

Următorul pas în procesul de implementare a acestui proiect ambițios este lansarea în licitație a contractului pentru construcția autostrăzii. Conform ministrului Grindeanu, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va demara acest proces în cel mai scurt timp posibil, iar construcția propriu-zisă va avea alocată o perioadă de maximum 36 de luni.

Cu toate acestea, beneficiile pe termen lung ale Alternativei Techirghiol vor depăși cu siguranță perioada de construcție, aducând un impact pozitiv semnificativ asupra mobilității și dezvoltării economice a întregii regiuni. Astfel, această autostradă promite să fie unul dintre proiectele de infrastructură cheie pentru România în deceniile următoare.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!