Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Potrivit datelor furnizate de Directia Judeteana de Sanatate Publica, orasul Techirghiol se incadreaza în limitele de incidenţă cumulată la 14 zile mai mare de 6/1.000 de locuitori. Potrivit DSP, pe 4 octombrie 2021, la Techirghiol sunt inregistrate 59 de cazuri, adica o incidenta de 6,85 la mia de locuitori. In aceste conditii, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a adoptat astazi hotararea numarul 18 prin care se aduc la cunostinta locuitorilor masurile care trebuie respectate la nivelul orasului.

Astfel, pe langa obligativitatea purtarii măştii de protecţie în spaţii publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, fără a se limita la acestea, in pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţiile comerciale, staţii pentru transportul în comun, precum şi în alte zone cu potenţial de aglomerare, din 05.10.2021 trebuie respectate urmatoarele:

DACĂ INCIDENȚA CUMULATĂ LA 14 ZILE ESTE MAI MARE DE 6/1.000 DE LOCUITORI, DOAR PENTRU PERSOANELE VACCINATE SAU TRECUTE PRIN BOALĂ, SUNT PERMISE URMĂTOARELE ACTIVITĂȚI:

1. Competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori.

2. Activitatea în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție.

3. Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale poate fi realizată cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție.

4. Activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

5. Evenimentele private (nunți, botezuri) se pot desfășura cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane în interior sau în exterior.

6. Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și cu purtarea măștii de protecție.

7. Organizarea de conferințe se permite cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și cu purtarea măștii de protecție.

8. Organizarea de mitinguri și demonstrații poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane și cu purtarea măștii de protecție.

9. Activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase, se poate desfășura în intervalul orar 05.00-24.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

10. Activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană.

11. Activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

12. Activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

13. Activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise poate fi realizată în intervalul orar 05.00-24.00 până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

14. Activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05.00-02.00.

ÎN TOATE LOCALITĂȚILE UNDE INCIDENȚA CUMULATĂ LA 14 ZILE ESTE MAI MARE DE 6/1.000 DE LOCUITORI ȘI MAI MICĂ SAU EGALĂ CU 7,5/1.000 DE LOCUITORI SE INTERZICE CIRCULAȚIA PERSOANELOR ÎN AFARA LOCUINȚEI/GOSPODĂRIEI ÎN ZILELE DE VINERI, SÂMBĂTĂ ȘI DUMINICĂ ÎN INTERVALUL ORAR 20.00-05.00, CU URMĂTOARELE EXCEPȚII:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/ gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Măsurile nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.

Măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, au obligația să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05.00-22.00, în toate localitățile unde incidența cumulate la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mica sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori.

Măsurile prevăzute se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 05.10.2021, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Va readucem aminte faptul ca la nivelul orasului Techirghiol aveti posibilitatea sa va vaccinati la Centrul de vaccinare amenajat la Sala de Sport, in fiecare zi a saptamanii in intervalul orar 08.00 – 20.00. Va recomandam sa va vaccinati pentru a evita, in cazul in care sunteti infectati cu COVID 19, o forma mai grava a bolii.

Rugam toti operatorii economici de pe raza localitatii Techirghiol sa isi ia toate masurle necesare pentru a putea desfasura activitatea in legalitate.

MULTA SANATATE TUTUROR!

Info si via Primaria Techirghiol


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!