Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Este cunoscut faptul că baia cu nămol sapropelic este un foarte eficient tratament natural pentru sănătate. Nămolul sapropelic este un amestec de alge, nămol și substanțe organice care se găsesc în lacuri sau zone umede. Acest nămol a fost folosit de secole pentru tratarea diferitelor afecțiuni, de la probleme de piele la probleme de sănătate mentală.

Nămolul sapropelic conține substanțe precum siliciu, sulf, fier și alte minerale, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la tratarea problemelor de piele.

Nămolul sapropelic de Techirghiol are efecte benefice asupra sănătății, prin îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar, detoxifierea organismului și chiar reducerea stresului.

Trateaza reumatismul cronic, osteoartritele, artrita, dureri ale ligamentelor musculare, suferinte ale incheieturilor, eczeme, psoriazis, boli neuro-dermatice, acnee, dureri de cap, nevralgii, stres, insomnie. Mai mult decat atat, curata in profunzime pielea minimalizand aparitia ridurilor, revitalizand complexul la nivelul tesuturilor, eliminand toxinele, indepartand grasimile, reduce aparitia celulitei, purifica, catifeleaza si readuce culoare si stralucire pielii.

Stimuleaza sistemul imunitar, accelereaza metabolismul, indeparteaza excesul de apa din corp dand senzatia de usurare, reduce oboseala, relaxeaza corpul si mintea, creste senzatia de confort, este tonifiant, amelioreaza durerile provocate de accidentari anterioare, precum si cele provocate de reumatism sau imobilitate musculara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Principalii agenti cheie care contribuie la calitatile namolului din Lacul Techirghiol

Crustaceul filopod Artemia salina cu rol in procesul de peloidogeneza este cel mai important filtrator si are în lacul Techirghiol trei generatii: aprilie-mai, iunie si august-septembrie în functie de conditiile climatice.

Artemia salina este un crustaceu primitiv apartinand subclasei Branchiopoda, (cu picioarele transformate în branhii). Specia traieste in ape cu salinitate mare si varabila. Animalul inoata intotdeauna pe spate (cu picioarele in sus), miscarea picioarelor lamelare generand un curent de apa care se scurge pe un sant de pe fata ventrala. Se reproduce prin chisturi, foarte rezistente la conditii neprielnice (seceta, inghet etc).

Cladophora cristalina este o alga reticulara filamentoasa. In Laos si Japonia, cladophora cunoscuta si ca “iarba de rau” este consumata ca delicatesa. Are un rol important in cresterea nivelului de fosfor.

Este important de menționat că baia cu nămol sapropelic nu este potrivită pentru toată lumea

Persoanele cu afecțiuni medicale precum diabetul, anumite tupuri de cancer sau probleme cardiace trebuie să consulte un medic înainte de a încerca acest tratament. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite baia cu nămol sapropelic.

În general, baia cu nămol sapropelic poate fi un tratament eficient pentru sănătate, dacă este utilizată corespunzător. Persoanele interesate de acest tratament ar trebui să discute cu un medic pentru a afla dacă acest tratament este potrivit pentru nevoile lor individuale.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!