Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Techirghiol, un oraș pitoresc aflat la malul Mării Negre, a strălucit încă o dată în perioada 15-17 august, găzduind cea de-a V-a ediție a Festivalului Sarayliei. Această manifestare culturală și artistică a fost organizată cu mare pasiune de Primăria și Consiliul Local Techirghiol în parteneriat cu Uniunea Democrată Turcă din România – Sucursala Techirghiol.

Festivalul Sarayliei a oferit o platformă pentru exprimarea creativității și a diversității culturale prin intermediul artelor, muzicii, dansului și gastronomiei tradiționale. Participanții au putut experimenta bucatele delicioase și preparatele autentice ale culturii turcești, și au avut șansa de a descoperi bogăția tradițiilor artistice ale acestei comunități.

Urmareste desfasurarea festivalului:

https://www.facebook.com/100064770823085/videos/6453018304753881

https://www.facebook.com/StatiuneaBalnearaTechirghiol/videos/859605135068063

https://www.facebook.com/StatiuneaBalnearaTechirghiol/videos/1280670522649729

Festivalul a culminat într-o festivitate de premiere care a avut loc joi, 17 august, și care s-a bucurat de prezența unor personalități importante precum ing. Fedbi Osman, președintele UDTR, subprefectul Şenol Ali, viceprimarul Florin Zisu și coordonatoarea proiectului, doamna Seriha Menseit.

Foto: Uniunea Democrată Turcă din România

Ing. Fedbi Osman, președintele UDTR, a transmis felicitări călduroase tuturor participanților la festival și le-a acordat diplome de excelență în numele Uniunii Democrate Turce din România. Acest eveniment a evidențiat importanța tradiției și a culturii în comunitatea locală, aducând oamenii împreună pentru a sărbători arta și valorile comune.

Această ediție a Festivalului Sarayliei a demonstrat încă o dată că evenimentele culturale și artistice au un rol vital în întărirea comunităților și în promovarea diversității culturale. Techirghiol rămâne un loc al întâlnirii și al celebrării tradițiilor, unde oamenii se unesc pentru a crea amintiri frumoase și pentru a împărtăși bucuria culturii.

Festivalul Sarayliei rămâne un eveniment care continuă să îmbogățească orașul cu culoare, sunet și gust, amintindu-ne de importanța comunității și a culturii în viața noastră de zi cu zi.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!