Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Într-o imagine desprinsă parcă din paginile unui ghid ornitologic excepțional, lacul Techirghiol își îmbracă acum costumul exotic al unor invitați deosebiți: colonia de păsări flamingo care și-a făcut apariția recent pe Lacul Techirghiol. O surpriză pentru ochi și o minune a naturii, aceste frumoase și elegante creaturi par să-și fi găsit în acest colț de țară habitatul ideal.

Cu o distribuție inițială predominantă în bazinul Mediteranei, păsările flamingo nu sunt obișnuite în mod obișnuit să-și facă simțită prezența în România. Cu toate acestea, aici ele par să fi găsit un refugiu pe placul lor, într-o zonă suficient de sărată și bogată în hrană. Pe lângă acest aspect, vremea blândă de la noi pare să le fie pe plac, contribuind la prelungirea șederii lor.

Specialiștii, uimiți de această apariție rară și incitantă, au remarcat că păsările flamingo s-au adaptat destul de bine la mediul lacului Techirghiol. În ciuda rezistenței lor la condiții dificile, acestea necesită liniște și neîngrădire din partea omului pentru a se simți în siguranță.

Biologul Adrian Bîlbă subliniază importanța respectului față de aceste păsări frumoase și delicate, care se hrănesc cu nevertebrate din mâlul de pe fundul lacurilor. Lacul Techirghiol, cu apele sale sărate și liniștite, pare să ofere un mediu propice pentru acestea, lipsit de perturbările aduse de prezența omului.

Apariția coloniei de flamingo pe lacul Techirghiol este o dovadă incontestabilă a bogăției și diversității naturale a României. Este o invitație către admiratorii naturii să descopere și să protejeze aceste comori unice și fascinante care ne înconjoară.

Citeste mai mult pe observatorconstanta.ro


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!