Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Stațiunea balneară Techirghiol, situată pe malul lacului cu același nume, strălucește nu doar pentru frumusețea peisajului său natural, ci și pentru o legendă uimitoare care îi dă numele. Conform poveștii, această stațiune și celebrul său lac, Lacul Techirghiol, sunt strâns legate de un turc și o experiență miraculoasă.

Legenda spune că un turc pe nume Techir, olog și orb, călătorea pe un măgar. Într-o zi, călătoria sa l-a adus pe malul lacului care astăzi îi poartă numele. Aici, o întâmplare incredibilă a avut loc. Măgarul său, într-un moment de neatenție, a alunecat și s-a afundat în nămolul dens al lacului. Techir a încercat să-l scoată la mal și, în cele din urmă, a izbutit să-l salveze de la înec. Cu toate acestea, experiența nu s-a terminat aici.

Uimitor, odată ce Techir și-a eliberat măgarul din nămol, s-a întâmplat un miracol. Picioarele sale, care fuseseră neputincioase și paralizate, au revenit la viață. Astfel, în acea zi, Techir și-a recăpătat mobilitatea și vederea, iar legenda s-a răspândit rapid în întreaga zonă.

Pentru a comemora această poveste uluitoare, o statuie a fost creată. Sculptorul național Titi Ceara, originar din Techirghiol, a creat un grup statuar remarcabil intitulat „Techir și Măgarul”. Acesta reprezintă momentul magic al salvării și vindecării, în care Techir se ridică din nămol alături de măgarul său. Lucrarea de artă a devenit un simbol al stațiunii Techirghiol și o atracție turistică importantă.

Legenda lui Techir și Măgarul său atrage acum vizitatori din întreaga lume, în căutarea miraculoaselor proprietăți vindecătoare ale nămolului din Lacul Techirghiol. Acesta este cunoscut pentru beneficiile sale terapeutice, fiind utilizat în tratamentele balneare. Cei care vin aici speră să experimenteze și ei puterea vindecătoare a acestui loc magic.

Stațiunea Techirghiol este astfel o destinație unică, unde frumusețea naturală se împletește cu o legendă uluitoare, oferind turiștilor șansa de a se bucura de o experiență de relaxare și vindecare într-un cadru idilic. Este un loc în care mitul și realitatea se întâlnesc pentru a oferi o experiență memorabilă în inima României.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!