Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

„Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a primit, zilele trecute, Trofeul ”Hercules” al Congresului Național de Balneologie, cel mai înalt titlu onorific instituit pentru prima dată anul acesta pentru a marca excepția, superlativul, invincibilul de către forumul asociativ  profesional din domeniu.” conform Comunicatului de Presa al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol din 9 septembrie 2019.

„După ce a ”confiscat” timp de mai mulți ani locul l în topul stațiunilor balneare românești, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a primit, zilele trecute, Trofeul ”Hercules” al Congresului Național de Balneologie, cel mai înalt titlu onorific instituit pentru prima dată anul acesta pentru a marca excepția, superlativul, invincibilul de către forumul asociativ  profesional din domeniu.

Timp de patru zile, la Galați, cu participarea a peste 300 de specialiști din toată țara, dar și invitați din străinătate, s-au desfășurat lucrările Congresului Naţional, cu participare internaţională, de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie. Organizatorul evenimentului a fost Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie (SRMFRB) şi Asociaţia Română de Balneologie (ARB), în parteneriat consorţial cu Societatea Romana de NeuroReabilitare (RoSNeRa) şi Societatea Română de Patologie, Terapie şi Recuperare Vertebro Medulare (RoSCoS). Gazda Congresului a fost Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi, în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.  Congresul a reunit cercetători ştiinţifici, profesori universitari, oficialităţi locale, cadre medicale din ţară şi din străinătate. Creditat naţional şi internaţional, Congresul de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie 2019, a avut înscrise 109 lucrări ştiinţifice prezentate pe parcursul a 9 sesiuni de dezbateri.

De la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol au participat 13 medici cu lucrări care au reflectat preocupările majore ale centrului de cercetare științifică din cadrul instituției, rezultatele obținute în tratamentele terapeutice de excepție oferite de apa și nămolul de Techirghiol, dar de sănătate.

Manifestarea de la Galați a prefațat șirul evenimentelor științifice dedicate aniversării a 120 de ani de balneologie la Techirghiol ce se vor desfășura la sfârșitul acestei luni.”

Intr-un articol pe wellnessdestiny.org se specifica fatul ca FEMTEC (World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy) va fi prezent la evenimentul celei de-a 120-a aniversări a balneologiei romanesti la Techirghiol, pe care-l denumeste „pionier al balneologiei în România”. Evenimentul se va desfasura in perioada 27-29 octombrie.

La eveniment vor participa profesorii Solimene și Menéndez, președinte și vicepreședinte FEMTEC, dar si profesorul Olga Surdu, specialist în Hidroterapie la SBTghiol si primul vicepreședinte FEMTEC.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!