Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Pentru Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol, primirea Trofeului Balnear 2018 din partea Asociației Române de Balneologie nu este chiar o surpriză. În ultimii ani, sanatoriul a obținut multiple și prestigioase premii naționale și internaționale, dintre care medalia de aur Eureka 2002, la Salonul de Inventică și Noi Tehnologii de la Bruxelles, și medalia de aur și premiul Vladislav Fadeev în Rusia.

Vineri, 25 mai 2018, în cadrul Congresului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie care se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 22-27 mai, pentru al treilea an consecutiv, întrunind toate condițiile impuse de competiție, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Techirghiol a primit locul întâi și titlul de “Nava Amiral a Balneologiei din Romania”.

 Congresul, desfășurat sub auspiciile academice ale Universităților de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, „Carol Davila” din București și „Grigore T. Popa” din Iași, este dedicat Centenarului Marii Uniri, 1918 – 2018, și reunește reprezentanți ai stațiunilor balneare, manageri ai sanatoriilor și centrelor de sănătate, specialiști și cercetători în balneoterapie.

Trofeul și diploma de onoare i-au fost înmânate managerului Roxana Elena Almășan de către CSIII dr., Biolog sp., Constantin Munteanu, Președintele Asociației Române de Balneologie, în prezența Prof. Univ. Dr. Gelu Onose, „medicul care conduce o clinică din scaunul cu rotile”.

 “Am primit cu mare satisfacție trofeul Galei Balneare cu care s-au încheiat lucrările Congresului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din România. Congresul a avut o miză deosebită  desfășurandu-se sub auspiciile academice ale Universităților de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, „Carol Davila” din București și „Grigore T. Popa” din Iași.” a declarat managerul sanatoriului, Elena Roxana Almășan.

În decernarea multiplelor premii primite a contat, întotdeauna, prezența în cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol a unui nucleu de cercetare cu o bogată activitate științifică, folosirea terapeutică a nămolul sapropelic din lacul Techirghiol, de o excepțională calitate, dar și existența unor cercetări valoroase asupra factorilor terapeutici din stațiune, valorificate pe plan intern și internațional.

 “Am fost la Cluj Napoca, într-o reuniune stiintifică de certă reputație, cu peste 250 de participanți, instituția noastră fiind reprezentată cu lucrări științifice de o echipă de zece specialiști, o prezentă numeroasă și elitistă, iar noi am fost recunoscuți  printre celelalte instituții de profil cu o metaforă de sorginte marină, dar foarte sugestivă, ‘Nava amiral a balneologiei romanesti’“.

Apreciez această distincție că fiind oferită deopotrivă tuturor colegilor mei, întregului personal al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol, dar și comunității locale,  o recunoaștere a eforturilor de cercetare științifică, a calității actului medical, a valorii excepționale a factorilor terapeutici ai lacului Techirghiol, a schimbărilor benefice survenite în peisajul turistic al zonei, a implicării majore a administrației publice în dezvoltarea localității. Este un  bun prilej de a dori mai mult, de a dezvolta noi strategii pe termen mediu și lung pentru dobândirea excelenței în toate sectoarele și componentele activitătilor noastre.” a încheiat managerul sanatoriului, Elena Roxana Almășan. 

 Primarul orașului Techirghiol, Iulian Constantin Soceanu, a declarat într-o postare, pe o rețea de socializare:  Notorietatea Stațiunii Balneare Techirghiol la nivel național și internațional, este rezultatul unei colaborări fructuoase dintre autoritățile și instituțiile publice, pe deoparte, și agenții economici, pe de altă parte. Serviciile de cea mai bună calitate oferite de sanatoriile din Techirghiol, implicarea autorității locale în ceea ce privește îmbunătățirea infrastructurii și seriozitatea agenților economici au condus la aprecierea la nivel național și internațional. După ce în urmă cu câteva luni, la Târgul Național de Turism Stațiunea Techirghiol a primit cele mai multe aprecieri, în urmă cu câteva zile conducerea Sanatoriului Balnear Techirghiol a primit aprecieri din partea Asociației Române de Balneologie. Doresc să mulțumesc pe această cale angajaților ,echipei de medici și echipei manageriale condusă de doamna Roxana Elena Almășan pentru eforturile pe care le-au depus și le depun pentru a oferi pacienților atât tratamente cât și cele mai bune condiții în ceea ce privește cazarea. Împreună vom reuși să menținem Stațiunea Balneara Techirghiol acolo unde îi este locul, în topul internațional al stațiunilor balneare.”

 

 

 

 

 


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!