Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Guvernul a alocat, în ședința de astăzi, fonduri suplimentare pentru reabilitarea, extinderea și dotarea cu echipamente medicale a Secției de recuperare neuropsihomotorie a copiilor din cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol.

Conform actului normativ, 8 corpuri de clădiri vor fi reabilitate, reconfigurate și extinse, 4 corpuri vor fi restaurate și aduse la forma inițială, iar un corp va fi demolat întrucât prezintă pericol atât pentru personalul secției, cât și pentru trecători și constructori.

Proiectul prevede și amenajarea unui spațiu exterior de recreere și joacă pentru copiii în cărucior rulant, cu echipamente special concepute, care să ofere acces și siguranță acestor copii, însoțiți de un adult.

De asemenea, se va extinde sistemul de apelare a personalului pentru toate spațiile de internare a copiilor cu dizabilități și dotarea tuturor spațiilor cu un sistem de sonorizare și de apelare vocală pentru evacuare.

Secția va beneficia și de dotări medicale de fizioterapie pentru copiii cu deficiențe neuropsihomotorii, în vederea diversificării mijloacelor de tratament.

Obiectivul, în valoare totală de 78.339.000 lei, va fi realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții.

Articol preluat de pe publicatia Focuspress.ro


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!