Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

În perioada 16-19 noiembrie 2017, Primăria Orașului Techirghiol va fi prezentă, pentru al doilea an consecutiv, la Târgul de Turism al României organizat în București, la Romexpo, pentru a promova în destinația turistică Stațiunea Balneară Techirghiol.

La standul stațiunii veți  putea găsi informații utile despre calitățile unice în lume ale nămolului sapropelic și ale Lacului Techirghiol, activitatea și ofertele de cazare și tratament ale Sanatoriului Balnear Techirghiol, Complexului Balnear și de Recuperare C.A.A. Corpore Sano şi ale Centrului Social Pastoral „Sfânta Maria” Techirghiol cu baza de tratament Sfantul Pantelimon. Vor fi prezentate și alte oportunități ale unui sejur la Techirghiol, pe lângă beneficiile aduse sănătății, cum ar fi vizitarea unor obiective turistice precum Mănăstirea Sfânta Maria sau a Grădinii Botanice, singura de pe litoralul romanesc al Mării Negre.

Vă reamintim că Stațiunea Balneară Techirghiol a obținut și în acest an premiul întâi în topul stațiunilor balneare din România. Premiul a fost acordat de către  Asociația Romană de Balneologie, asociație  care susține cercetarea stiintifică, protecția mediului, educația și promovarea turismului balnear, urmărind criterii de impact și dezvoltare și care organizează anual această competiție la care participă  stațiunile balneare din România.

 

 

 

Domnul Constantin Munteanu, președintele Asociației Române de Balneologie a motivat premiul câștigat de către Stațiunea Balneara Techirghiol prin „prezența în cadrul Sanatoriului Balnear și de Recuperare Techirghiol a unui nucleu de cercetare cu o bogată activitate stiințifică; existența unui nămol terapeutic – nămolul din lacul Techirghiol, de o exceptională calitate; existența unor cercetări valoroase asupra factorilor terapeutici din stațiunea Techirghiol, valorificate pe plan intern și internațional, adresabilitatea sanatoriului, gradul de ocupare pe toată durată anului și promovarea la târguri de turism interne și internaționale, congrese internaționale, Premii de excelentă obținute în FEMTEC și ISMH”.

De asemenea, un criteriu important de selecție, unde Techirghiolul a obținut punctajul maxim, a fost disponibilitate la dialog a factorilor de decizie locali și a investitorilor/operatorilor economici din stațiune.

Primarul Orașului Techirghiol, domnul Iulian Constantin Soceanu, a mulțumit tuturor celor care au contribuit la câștigarea acestui merituos premiu: ”Am reușit să depășim în clasament Băile Tușnad, Băile Felix și celelalte stațiuni balneare. Impreună am făcut posibil acest lucru. Mulțumesc pe această cale Sanatoriului Balnear Techirghiol , Complexului Balnear și de Recuperare C.A.A. Corpore Sano, Centrului Social Pastoral „Sfântă Maria” Techirghiol-baza de tratament și tuturor celor care au făcut ca orașul nostru să devină, așa cum am promis stațiunea tuturor”

Standul Stațiunii Techirghiol are numărul 47 și se află în Pavilionul C3 (Hall C3) de la Romexpo.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!