Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Amex Essential este un site foarte important atât în Statatele Unite cât și în lumea întreagă, care găzduiește cele mai noi tendințe în materie de gastronomie, modă, cultură și  stil de viață de lux, dar și din turism în zone inedite. Amex Essential oferă cititorilor săi peste 20 de articole lunare unde sunt prezentate topuri și selecții ale celor mai originale locații turistice din întreagă lume.

Ei bine, acest site a stabilit și un top mondial al destinațiilor turistice extrem de cunoscute pentru nămolul existent în aceste zone, acesta fiind și principala atracție pentru turiștii care călătoresc aici.

Articolul There will be Mud: The Word’s 13 best Mud Besth prezintă succint locații căutate de milioane de  turiști pentru ..nămol,  și bineînțeles că din acest top nu putea lipsi Stațiunea Techirghiol, Lacul Techirghiol și nămolul sapropelic al lacului, de altfel unic în lume.  Iată descrierea prestigiosului site american:

Legend has it an old blind man and his ageing donkey walked into the mud of this brackish lake by accident one day. Though the old man pushed and pulled for hours, the donkey refused to budge, until suddenly the old man’s eyesight was restored and the wise donkey emerged from the mud, its body younger than ever. You may or may not experience such a miracle here, but it’s always worth a try.

Pe lângă  Stațiunea Techirghiol si Lacul Techirghiol, în top, mai putem găsi:

 Boryeong, Korea – cunoscută stațiune din Coreea de Sud unde se adună pe plajă milioane de vizitatori, mai ales în luna iulie, când are loc un festival al nămolului,  și care pe lângă tradiționalele bai de namol se bucură de calitățile curative ale nămolului bogat în bentonită și germanium.

 Napa Valley, California (Calistoga Hoț Springs) – un loc cunoscut de mii de ani, istoria noroiului de la Calistoga este lungă, începând cu erupția Muntelui Konocti care a acoperit regiunea în cenusă vulcanică bogată în minerale acum 8 milioane de ani.

 Volcán El Totumo, Colombia – unde turiștii pot intra la propriu în craterul plin de nămol al vulcanului El Totuma.

 Hell’s Gate Geothermal Park and Mud Bath Spa, New Zealand – un loc absolut feeric, un complex SPA care folosește apa geotermală și nămol din gheizere.

 Dead Sea ( Marea Moartă) – unde datorită nivelului ridicat de salinitate se pot vindeca diverse afecțiuni ale pielii, iar nămolurile de aici contribuie la eliminarea toxinelor din corp.

 Hveragerði, Iceland – o stațiune cu apă geotermală aflată la 45 de km de Reykjavic și cu un nămol folosit pentru ameliorarea durerilor reumatice.

 Marea Wadden ( Marea Nordului) – de-a lungul coastelor germane, daneze și olandeze, în timpul refluxului apar mari întinderi de nămol unde se fac adevărate drumeții. Acest nămol este folosit și în industria cosmetică.

 Eulo, Australia – un loc superb unde sunt băi arteziene de nămol și locuri pentru relaxare în căzi cu nămol cenușiu și el cu proprietăți deosebite.

 Santorini, Grecia –  pe insula vulcanică Palea Kameni se găsesc ape sulfuroase și în nămol bogat mineralizat.

 Milky Way Lagoon, Palau – este un arhipelag în Pacificul de Vest unde pe insulele sale virgine se găsește un nămol alb-calcaros cu veritabile calități rejuvenare.

 Sultaniye Hoț Springs, Turkey – un loc cu bazine cu nămol unde se pot face băi fierbinți cu sulf.

 Terme di Vulcano, Vulcano Island, Sicily – aici există bazine cu un nămol bogat în sulf,  foarte bun în tratarea afecțiunilor respiratorii precum și izvoare cu apa fierbinte cu un conținut ridicat de sulf.

 La final va invităm să vizionați un clip care prezintă tradiționalele lupte în nămol de Techirghiol. Ele se desfășoară în cadrul Zilelor Orașului Techirghiol al căror organizator este Primăria Orașului  Techirghiol și care au loc în luna agust a fiecarui an.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!