Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

„Proprietăţile namolului de Techirghiol, serviciile de cea mai bună calitate si rezultatele excelente in domeniul medical au facut din Techirghiol si Sanatoriul Balnear un oras si o institutie recunoscute la nivel internaţional.”

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol a organizat, in perioada 27–29 septembrie 2019, Conferinta aniversara Techirghiol — 120 de ani de balneologie maritima romaneasca.

Este un fapt recunoscut internatianal ca turismul balnear din zona Techirghiolului s-a dezvoltat datorita beneficiilor pe care namolul sapropelic de Techirghiol le aduce sanatatii. Pentru a sarbatori 120 de ani de traditie, Sanatoriul Balnear si de Recuperare Techirghiol a gazduit conferinta cu tema „Techirghiol -120 de ani de balneologie romanească. Traditie si modernism”. Evenimentul s-a desfasurat sub egida Academiei Romane, a Federatiei Internationale de Hidroterapie si Climatoterapie (FEMTEC) si a Societatii Internationale de Hidrologie şi Climatologie (ISMH), in colaborare cu Universitatea „Ovidius” din Constanta.

„La sfarsitul saptamanii trecute am avut placerea sa particip la un eveniment deosebit, nu numai pentru orasul nostru, ci pentru tot ceea ce inseamna balneologia in Romania. Aniversarea celor 120 de ani de balneologie in Romania nu se putea face decat la Sanatoriul Balnear Techirghiol, una dintre cele mai vechi institutii de profil din tara noastra. Doctor I.N. Dona, doctor Victor Climescu, Doctor Mihai Cănciulescu sau domnul doctor Petre Moraru, sunt câteva din numele care au marcat istoria balneologiei la Techirghiol. Calitatea serviciilor oferite pacienţilor, colaborarea excelentă dintre autoritatea locală şi Sanatoriul Balnear Techirghiol ne-au dus acolo unde era şi normal să fim: pe primul loc în România în topul staţiunilor balneare. Mai mult decât atât, proprietăţile nămolului de Techirghiol, serviciile de cea mai bună calitate şi rezultatele excelente în domeniul medical au făcut din Techirghiol şi Sanatoriul Balnear un oraş şi o instituţie recunoscute la nivel internaţional. Nu pot decât să fiu mândru că sunt primarul unui astfel de oraş, în care, colaborarea instituţională este cheia reuşitelor, şi să îmi doresc ca Techirghiol să devină un exemplu de bune practici în întreaga Românie. Trebuie să mulţumesc conducerii Sanatoriului Balnear Techirghiol pentru implicarea totală de care a dat dovadă, şi, să îi asigur de tot sprijinul meu ca primar şi al instituţiei pe care o conduc, Primăria Techirghiol, în toate proiectele pe care le vor derula în continuare.” a declarat Iulian Constantin Soceanu, primarul Statiunii Balneare Techirghiol, pe pagina personala de Facebook

Sursa foto: Pagina Facebook Iulian Constantin Soceanu


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!