Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Cu fiecare pas înainte către o comunitate mai inclusivă și mai empatică, Techirghiolul reconfirmă angajamentul său față de persoanele cu dizabilități. Consiliul Județean Constanța anunță cu mândrie că până la finalul acestui an, Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Techirghiol va fi supus unui proces amplu de reabilitare și modernizare, destinat să ofere un mediu optim pentru activități de recuperare și integrare socială.

Conform focuspress.ro, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentat proiectul intitulat „DESCHIȘI CĂTRE COMUNITATE”, demarat în conformitate cu Programul de Investiții în sistemul de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități, parte integrantă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția, evaluată la peste 1,3 milioane de lei cu TVA inclus, își propune să redefinească standardele în ceea ce privește calitatea vieții pentru persoanele cu dizabilități din zonă.

Centrul de Zi va fi nu doar reabilitat, ci și dotat cu echipamente de ultimă generație, electrocasnice moderne și mobilier adaptat, pentru a asigura un mediu sigur și confortabil în timpul activităților de recuperare. Scopul principal al proiectului este de a îmbunătăți calitatea vieții acestor persoane și de a promova integrarea lor activă în comunitatea locală.

Techirghiolul, cunoscut pentru frumusețea sa naturală și pentru tradiția sa în domeniul sănătății și recuperării, devine acum și mai mult un centru de referință în județul Constanța în ceea ce privește sprijinul acordat persoanelor cu dizabilități. Această inițiativă nu face decât să sublinieze angajamentul autorităților locale față de o societate incluzivă și egalitară, unde fiecare individ are posibilitatea de a-și atinge potențialul maxim, indiferent de capacități sau limitări.

Foto: focuspress.ro


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!