Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Un val de realizări remarcabile la orizontul orășelului nostru pitoresc, Techirghiol. Primarul Iulian Constantin Soceanu aduce în prim-plan o informție importantă pentru comunitatea locală. La finalul anului 2023, s-a încheiat cu succes Programul Operațional Regional (POR), deschizând calea către o serie de proiecte transformative, finanțate generos de Uniunea Europeană.

Investiții strategice în infrastructură și dezvoltare urbană

Techirghiolul a obținut finanțare pentru nu mai puțin de șase proiecte majore, totalizând o sumă impresionantă de peste 11 milioane de euro. Acestea nu reprezintă doar cifre pe hârtie, ci efortul colectiv al comunității în vederea modernizării și îmbunătățirii calității vieții.

Unul dintre proiectele de referință, „Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear și a activităților recreative în Stațiunea Techirghiol”, a beneficiat de o finanțare în valoare totală de 15.520.651,63 lei, contribuind semnificativ la consolidarea potențialului turistic al zonei.

Revitalizare urbană și spații culturale inovatoare

Printre aceste proiecte se numără și „Modernizare și extindere Teatrul de vară și reabilitare trotuare din zona adiacentă în oraș Techirghiol”, un demers ce a adus îmbunătățiri semnificative în peisajul cultural și urbanistic al orașului.

Sustenabilitate energetică și îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare

Un pas major pentru un viitor mai verde și eficient energetic a fost făcut prin proiectul „Cresterea eficientei energetice a clădirii publice – Liceul Teoretic “Emil Racoviță””, reflectând angajamentul orașului față de sustenabilitate și educație de calitate.

Techirghiolul a reușit să atragă și peste 7 milioane de euro, prin Programul Operațional de Infrastructura Mare (POIM), în parteneriat cu RAJA, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare din oraș, proiect vital pentru un mediu înconjurător sănătos și durabil.

Modernizare în inima Techirghiolului

Primarul Soceanu subliniază cu bucurie că toate cele șapte proiecte au fost finalizate la termen, o realizare notabilă pentru Techirghiol. Suma de aproximativ 2.200 euro per locuitor, raportată la numărul actual de rezidenți, subliniază impactul semnificativ pe care aceste investiții îl au asupra comunității.

Recunoașterea eforturilor colective

Primarul Soceanu transmite recunoștința sa față de echipa Primăriei Techirghiol, consilierii locali și colaboratorii din industria construcțiilor, subliniind că această realizare notabilă a fost posibilă datorită unui efort colectiv riguros și dedicat.

Un pas către viitor

Această reușită marcantă nu doar consolidează infrastructura orașului, ci servește și ca un impuls pentru exercițiul financiar viitor. Proiectele următoare, deja pregătite, promit să continue transformarea Techirghiolului într-un centru modern și atractiv.

Techirghiol își deschide brațele către un viitor prosper, ilustrând cât de mult se poate realiza prin colaborare, angajament și viziune comună. Orașul nostru nu doar se remarcă prin istorie și peisaje, ci și prin evoluția continuă și orientarea către un drum sustenabil și modern.


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!