Îți place? Click aici să îi dai SHARE!

Ca pas foarte important pentru evoluția sa urbanistică, Orașul Techirghiol și-a stabilit direcția de dezvoltare pentru următorul deceniu. La data de 21 Decembrie, Consiliul Local Techirghiol a aprobat Planul Urbanistic General (PUG-ul), un document strategic esențial pentru transformarea și modernizarea localității în perioada următoare.

Un Document Vital pentru Dezvoltarea Localității

PUG-ul reprezintă un pilon crucial pentru dezvoltarea urbană, deoarece servește ca fundament pentru acordarea Autorizațiilor de Construire și a Certificatelor de Urbanism. Fără acest document aprobat, începând cu 1 Ianuarie 2024, nicio construcție nouă nu ar putea primi aprobarea necesară.

Eforturile susținute au avut succes

Întocmirea acestui document a început în Decembrie 2015, o inițiativă care a implicat un proces amplu și complex. Cu 26 de avize obținute, unele chiar după doi sau trei ani, datorită existenței a 17 situri arheologice și a zonei protejate Natura 2000, efortul a fost unul susținut și răsplătit.

Consultări publice și reglementări precise

PUG-ul a parcurs patru etape de consultare publică, asigurându-se că și comunitatea este implicată în procesul de luare a deciziilor. Printre detaliile reglementate cu precizie se numără tipul și forma acoperișurilor, culorile exterioare ale clădirilor, și un accent deosebit pe extinderea spațiilor verzi.

Extinderea și structurarea terenului

Un aspect semnificativ al PUG-ului este creșterea suprafeței terenului intravilan cu 185,33 hectare. Orașul Techirghiol a fost împărțit în 34 de Unități Teritoriale de Referință (UTR-uri), contribuind la o organizare mai eficientă a teritoriului.

Valabilitate pe 10 ani și continuitate

Cu intrarea în vigoare programată pentru 1 Ianuarie 2024 și o valabilitate de 10 ani, PUG-ul va ghida transformarea orașului Techirghiol într-un spațiu modern și durabil. Documentațiile de urbanism emise până la finele anului 2023 își vor păstra valabilitatea conform noilor reglementări.

Recunoștință și realizare colectivă

Un cuvânt de mulțumire este adresat colegilor din Primărie, Consiliului Local, instituțiilor avizatoare și colaboratorilor, fără de care acest succes nu ar fi fost posibil. Orașul Techirghiol devine astfel prima localitate din județul Constanța care reușește să ducă la bun sfârșit această inițiativă ambițioasă.

Înaintăm cu încredere că această direcție va aduce beneficii semnificative comunității și vom vedea transformarea orașului nostru într-un loc mai modern, mai atrăgător și mai durabil în anii care vor urma.

Sursa: Iulian Constantin Soceanu


Îți place? Click aici să îi dai SHARE!